flowmode

flowmode

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Aamupalaniksi: pistä naama greipille

Itse ainakin aamuisin nälkäkuolemaa tekevänä ihmisenä kaipaan aamupalalla jotain makeaa herkkua kahvin kanssa. Jokin ihana raikas hedelmä, joka tuo makeutta aamuun ja antaa sokeria, jotta pääsen kunnolla vauhtiin. Ollessani vaihdossa Jenkeissä aamupalapöydässä oli aina tarjolla verigreippiä. Pitihän sitä sopeutua paikallisiin tapoihin, ja nyt himoitsen aina aamuisin tätä kirpsakkaa kaveria.

Oomnomnomnom...

Puolikas verigreippi aamupalaksi on todellinen terveyspommi. Vitamiinien lisäksi verigreipissä on paljon kuituja, jotka pitää kylläisenä pitkään ja pitää verensokerin tasaisena. Greippi myös tehostaa aineenvaihduntaa, minkä ansiosta poltat extrakaloreita päivän aikana. Lisäksi greippi on pääosin vettä, eikä hiilareita (tai hedelmäsokeria) ole puolikkaassa greipissä ylitsepääsemättömän paljoa.
 
Näin syöt greippiä. Vaihe 1: Pilko ja maista (muista irvistää). Vaihe 2: Kummastele makua. Vaihe 3: Ihastu. Vaihe 4: hedelmäsokerin avulla aamuhepuli

Jos greippi on liian tujua tavaraa sellaisenaan, pilko se rahkan tai puuron sekaan tai purista mehuksi. Greippi sopii ihanasti myös esimerkiksi vihersmoothieihin (tosin silloin smoothien väri ei enää ole vihreä). Jos verigreippi ei heti ihastuta, ei hätää. Makuun tottuu kyllä (ja sitä oppii myöhemmin myös himoitsemaan). Jos näin ei kuitenkaan käy, kokeile appelsiinia. Se ajaa saman asian.

 Selvästikään tänä aamuna ei ollut kiire töihin, kun ehti leikkiä hedelmän kanssa. PS tän piti muistuttaa hymynaamaa :)

Ihanaa päivää kaikille!


-Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti