flowmode

flowmode

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Onko täällä muita läträäjiä?

"Vettä pitäisi juoda vähintään 1,5-2 litraa päivässä". Tämän tietää kaikki, right? Tähän päälle tietysti treeninaikainen juominen, vähintään litra tuntia kohti abouttiarallaa. Sehän on jo ainakin kolme litraa päivässä! Tuntuuko teistä, että on vaikeuksia juoda tuo määrä vettä päivässä vai kuulostaako määrä kohtuulliselta? Myönnän nyt heti alkuun, että yltiöjanoisena ihmisenä vettä tulee lipitettyä jopa suositusrajojen yli. Aamulla heti ensimmäisenä on pakko saada lasi vettä. Aamukahvin jälkeen taas menee vähintään puoli litraa kerralla, kun janottaa niin maan pirusti. Iltapäivää kohti oon saattanut hörppiä menemään kolmesta neljään litraa vettä. Ja ootas vaan, kun pääsen salille... Illalla peilistä tuijottaakin sellainen soma vesipömppä. Onko tuttua muille?

Ensimmäisten työtuntien juomat. Vedenjuonnin seuraamista helpottaa, kun voi laskea, montako pulloa on tullut joutua.

Niille, joille veden riittävä juominen tuottaa ongelmia, suosittelen erittäin helppoa ja yksinkertaista kikkaa: pidä aina vesipullo mukana. Ja muista täyttää se aina, kun se tyhjenee! Toinen hyvä kikka vedenjuonnin seuraamiseksi on täyttää esimerkiksi 1,5 litran vesipullo aamulla ja laittaa se jäkaappiin. Päivän aikana on helppo käydä kaatamassa pullosta lasiin vettä, ja illalla näät, onko vettä tullut juotua tarpeeksi.

Kuuluuhan sunkin laukun peruskalustoon vesipullo? Muovipullojahan ei saisi käyttää pitkiä aikoja, koska muovista voi liueta kemikaaleja veteen. Pitäisi siis (allekirjoittaneenkin) satsata kunnon metalliseen vesipulloon!

Vettä kannattaa lipittää pitkin päivää jo ihan sen takia, että se auttaa laihdutuksessa: monesti jano tulkitaan näläksi, minkä takia saattaa syödä janoonsa eikä nälkäänsä. Ruuan jälkeen taas kannattaa juoda lasillinen vettä, jotta nautitut ravintoaineet imeytyvät nopeammin sekä kuitu turpoaa vatsassa jättäen olon kylläiseksi pidemmäksi aikaa. Lisäksi vesi puhdistaa elimistöä ja auttaa ihoa pysymään hyvässä kunnossa.


Aamu kannattaa aloittaa huoneenlämpöisellä lasillisella vettä, johon on lisätty sitruunaa: aineenvaihdunta lähtee hyrräämään!

Vaikka vedenjuominen onkin hyväksi, liiallisuuksiinkaan ei kannata mennä. Meinaten, että munkin pitäisi opetella hillitsemään vedellä läträämistä. Mutta käsi ylös, jos olette samaa mieltä: onhan se vesi nyt vaan pirun hyvää!

 
 
-Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti