flowmode

flowmode

perjantai 8. elokuuta 2014

Karmean ihana aamulenkki

En mene. En jaksa. En oo saanut vielä untakaan ja kello on jo noin paljon! Enhän mä ehdi edes nukahtaa, kun pitäis jo herätä. En muuten varmana mene.

Näin mä kamppailin itseni kanssa eilen yöllä, kun pyörin sängyssä tulikuumassa huoneessani  (onko teiänkin huoneet kuin saunat näin helteillä??) ja yritin nukahtaa. Ajattelin, että okei, jos mä herään aamulla ja olo on pirteä (niin kuin se aina on aamuisin, right? NOOT...) lähden lenkille. Jos väsyttää, niin jään nukkumaan.

Lopulta nukahdin ja heräsin ihan liian nopeasti herätyskellon pirinään. Olo ei ollut pirteä, ehei, kaikkea muuta! Kaiken logiikan mukaan olisi pitänyt jäädä sänkyyn torkuttamaan. Sen sijaan olin päättäväinen. Kyllä mä nyt sinne lenkille kuitenkin lähden.


Aamulla ei ole niin tuskaisen kuuma juosta

Kun olin päässyt ylös sängystä, saanut lenkkarit jalkaan, napit korville ja astunut ulos ovesta raikkaaseen aamuun, muuttui ääni kellossa. Väsymys väistyi kuin itsestään. Ensimmäinen fiilis, kun lähdin pistämään tassua toisen eteen oli, että hiphei, mähän pääsin ylös sängystä! IN YOUR FACE, SLEEPY ME! Tämän jälkeen hyvä fiilis vaan kasvoi, kun kroppa alkoi herätä hiljaisella lenkkipolulla. Juostessa piristyi kuin huomaamatta! Puolen tunnin hölköttelyn aikana ehdin aikatauluttaa päivän, suunnitella viikonloppua sekä karistaa mielestä kaikki ikävät asiat. Ihanan erilainen ja virkistävä aloitus päivälle! Vaikka heräsin puoli tuntia aikaisemmin, oli olo paljon levänneempi kuin jos olisin jäänyt nukkumaan. Päivään sai siis ihan uudenlaista lisäenergiaa.

Joten suosittelen jokaiselle näin ihanilla kesäsäillä: kokeilkaa aamulenkkiä! Vaikka sillä sekuntilla, kun herätyskello pärähtää soimaan väsyttäisikin, kannattaa silti nousta sängystä herätyskellon torkuttamisen sijaan ja kiskoa ne lenkkarit jalkaan. Jälkeenpäin on nimittäin tuhat kertaa parempi fiilis kuin jos olisit jäänyt nukumaan ylimääräiset puoli tuntia.

Aamulenkin jälkeinen fiilis: mahtava (ja hikinen)! Ready for a new day!

 
 -Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti