flowmode

flowmode

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kokeilemisen arvoinen sushibuffet

Onko maailmassa ketään, joka ei tykkäisi sushista? Vuosi sitten olisin nostanut käden pystyyn rivakasti, vastarannan kiiski kun olen. Riisi ei silloin kuulunut mun lemppariruokiin eikä kuulunut kyllä raaka kalakaan. Olin kerran kokeillut sushia huonolla menestyksellä ja vannonut, etten enää siihen koske. Kuitenkin ollessani Hawaiilla keväällä, pääsin kaverin mukana syömään japanilaiseen huippuravintolaan. Siellä sushit sulivat suussa ja sulattivat paatuneimmankin sushininhoajan sydämen. Siitä lähtien olen yrittänyt metsästää vastaavia itämaisia makuelämyksiä Suomessa.
 
En tiedä, mitä tässä tarkalleen oli, mutta raakaa kalaa. Ja pirun hyvää sellaista. Tällainen yksi annos maksoi joku 20€, onneksi ei tarvinnut maksaa itse :D

Japanilainen ravintola indeed: matalan pöydän ääressä istuttiin lattialla tyynyjen päällä, ruoka syötiin puikolla ja pieniä annoksia tilattiin 15 hengen pöytäseurueen kesken jaettavaksi, niin että kaikki sai maistella kaikkea. Löytyisiköhän vastaavaa Suomessa?

Suomessa olen syönyt parissa sushiravintolassa, sen enempää kiksejä saamatta. Siksipä innostuin, kun kuulin Helsingin keskustassa sijaitsevasta uudesta hyvästä sushiravintolasta, Konnichiwasta. Konnichiwa tarjoilee herkullista sushibuffettia jokaisena päivänä viikossa. Hintaa buffetilla on (vain) 19,50€ ja sillä saa vetää sushia napaansa niin paljon kuin sielu (tai maha) sietää. Ja voi luoja, miten ihania herkkuja buffetista löytyy!

Valinnan vaikeus. Tai helppous: ota kaikkea.

Buffeteissa on yleensä se huono puoli, että kaikkea on pakko maistaa. Ja sitä, mikä on parasta, on pakko ottaa vielä lisää. Tässä buffetissä ongelma on lisäksi se, että kaikki on niin hyvää, joten on vaikea valita ne pari parasta, mitä sitten santsaisi! Herkulliset tonnikala-avokado-rulla sekä friteerattu katkarapusushi jäivät kuitenkin parhaiten mieleen.

Suosittelenkin suuntaamaan tähän buffettiin, jos haluaa vetää ruokaöverit hyvällä sushilla ja kohtuullisella hinnalla Helsingissä!
 
 
Mmm sushi... tulee nälkä, kun katselee näitä ruokakuvia.
Onko muillakin ongelma syödä sushi kokonaisena? Vai oonko mä ainoa, joka näyttää pallokalalta, kun syö sushia?


-Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti