flowmode

flowmode

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Aamupuntille, mars!

Kun ihanat helteet hellii Suomea, ei ajatus työpäivän jälkeisestä salista tunnu houkuttelevalta. Ajattelinkin kokeilla pitkästä aikaa aamusalia ja katsoa, miltä aamurääkki tuntuu. Muuten tykkään kyllä aamutreenaamisesta, kuten lenkkeilystä, mutta salille en ole meinannut jaksaa lähteä heti aamusta. Lieneekö syynä se, että lihakset tuntuu olevan vielä ihan unessa ja painoja joutuu lataamaan tankoon vähemmän mitä iltapäivällä.

Päätin kuitenkin kokeilla tehdä jalkatreenin aamulla. Ei muuta kuin herätyskello soimaan 5:45 ja tuntia myöhemmin lataan jo painoja tankoon salilla. Yllätyin, miten kivuttomalta aamusali tuntui! Salilla oli sitä paitsi kiva olla, kun siellä oli vain kourallinen ihmisiä mun lisäksi. Supersarjat ja parin laitteen varaaminen onnistui ilman jonoja ja vihaisia katseita. Painoja laitoin noin 75% siitä, mitä illalla käyttäisin, joten edes hirveästi ei tarvinnut lähteä tiputtelemaan.



Loppujen lopuksi aamutreenin takia jouduin tinkimään vain 15 minuuttia unesta (ja töihin menin 45 minuuttia normaalia myöhemmin, kiitos liukuva työaika!). Lopputulos: pirteämpi olo töissä. Väsyneiden lihaksien takia kerrankin istumatyö tuntui mukavalta eikä puuduttavalta. Plussana tietty että ehdin iltapäivällä vielä nauttimaan auringonsäteistä, eikä tarvinnut uhrata arvokasta auringonpalvomisaikaa sisällä! Taidankin ottaa jatkossa nämä aamusalit ihan vakkareiksi treenikalenteriini. Tai ainakin yrittää (voi nimittäin tehdä tiukkaa herätä joka aamu samaan aikaan auringonnousun kanssa).

Näin ihanilla ilmoilla kannattaakin suunnata aamulla pumppailemaan: saat päivän rääkin tehtyä heti aamulla ja siitä on ihana mennä suihkuun ja siitä sitten freesinä töihin. Lisäksi saat koko iltapäivän vapaaksi ja voit pyhittää sen rentoutumiselle ja auringosta nauttimiselle!

Mikä on teidän mielestä paras aika päivästä treenata?
 
Kyllä jaksaa hymyilyttää aamupuntin jäljiltä


-Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti