flowmode

flowmode

torstai 3. heinäkuuta 2014

Trampoliinilla timmiksi

Kesä! Rakastan kesää. Sen lisäksi, että ulkona on lämmintä ja ihmiset on iloisia, saadaan kaivaa trampoliini varastosta pihalle! Mun kesän ehdoton ykköstreeni (lenkkeilyn lisäksi) nimittäin tapahtuu trampoliinilla. Kuulokkeet korviin ja pihalle aurinkoon pomppimaan! Miten tää voi olla niin hauskaa ja samalla älyttömän hyvä treeni?
 
Voldee
 
Omppu-pomppu-hyppy-pyppy-koikka-loikkanen
 
Trampoliinihyppely on yllättävän tehokasta treeniä, sillä 20 minuutin ahkera pomppiminen vastaa lähes tunnin juoksulenkkiä! Kaloreita siis kuluu ja rasva palaa, sillä syke hyppii pomppijan mukana korkealla. Tämän lisäksi pomppiminen kehittää muun muassa jalkalihaksien voimaa ja lihaskestävyyttä sekä koko kehon hallintaa ja koordinaatiota. Tasapaino sekä ketteryys kehittyy tässä sivussa ylläribonuksena. Plussana, pomppiminen treenaa jalkalihasten lisäksi salakavalasti vatsa- ja selkälihaksia, sillä niitä tarvitaan tasapainon säilyttämisessä.

Kannattaa siis suunnistaa kaverin pihalle, taitoliikuntakeskukseen tai muuhun vastaavaan kohteeseen, josta löytyy mustaverkkoinen pomppuväline. Ja jos alkuun hieman pelottaa tuo monsteri, tässä muutama treenivinkki, joilla voit lähteä kehittämään hyppytaitojasi:

1. Pidät jalat kevyessä koukussa ja ponnista suoraa ylöspäin. Kädet voit pitää aluksi sivulla tasapainon säilyttämiseksi. Kun muistat pitää polvet kevyesti koukussa alastulossa, tasapainosi säilyy paremmin.

Kun tasapaino on haettu, kokeile suoristaa kädet ja jalat sekä jännittää keskivartaloa. Alastulossa kuitenkin taas pehmeät polvet!
 
2. Kun tasapaino alkaa löytymään, voit lisätä hyppyyn vaikeutta tuomalla polvet nopeasti ylös. Liike kehittää jalkojen lihasten lisäksi alavatsalihaksia.


3. Todella hyvän vatsa- ja tasapainotreenin saat hyppimällä ilmansuunnasta toiseen. Sivuvatsoja saat aktivoitua kokeilemalla hypätä ensin 90 astetta, sitten 180 ja lopulta 360.
 
Täsä mä pyörin ympyrää

4. Kun rohkeutta löytyy ja trampoliini rupeaa tuntumaan kotoisalta alustalta, kaikennäköiset temput tuovat vaihtelevuutta treeniin. Kuperkeikat, kärrynpyörät sekä myöhemmässä vaiheessa myös voltit nostattavat sykettä myös jännityksen puolesta. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä reunoja, ettei innostuksissaan hyppää niiden yli.

Käsilläseisontaa uskaltaa harjoitella tässä, sillä vaikka tulisit niskoillesi alas, selviät (useimmiten) mustelmitta
 
Mikäli tramppa on sulle uusi tuttavuus, olo saattaa aluksi tuntua hyppelyn jälkeen hieman huteralta, sillä kehon tasapainoelimet eivät ole tottuneet hyppimiseen. Onneksi kroppa tottuu epävakaaseen alustaan helposti ja huimaus menee hyppykertojen määrän kasvaessa nopeasti ohi.


Tramppa on myös paras paikka auringonottoon (jos Suomessa joskus paistais aurinko)
 
 
Tässä siis yksi hauska tapa hankkia ne piukeat pakarat ja räjähdysmäisen voimakkaat reidet! PS. mikäli saat kaverin mukaan hyppimään (joo tiedän, trampalla saisi olla vaan yksi kerrallaan) tuplaat hauskuuden!
 

Ninja style


-Aksenia

1 kommentti:

  1. Hyvä postaus. Tässä on itsellekin monia uusia vinkkejä hyppimiseen. Hankittiin mökil pienempi tramppa jol en kyl enää temppui vaik mitään ei ole sattunukka ja päätin et pidän sen tuntuman ylläpitäjänä. Koko ajan täs lajis pitää tuntuma pysyä, muuten käy huonosti. Tää laji on uskomattoman hyvää treeniä jaloille, ja myös keskikropalle että tasapaino pysyy ja lantio tiukkana ettei hypyt lähde minne sattuu. Suosittelen tätä lajia ihan joka ikiselle koska on äärettömän tehokasta, hauskaa ja nopeaa ajanvietettä!

    VastaaPoista