flowmode

flowmode

torstai 17. heinäkuuta 2014

Oman pumppitunnin suunnittelua

Monta vuotta jumppatunneilla ravanneena ajattelin rohkaistua ja siirtyä asiakaspuolelta ohjaajaksi. Pari vuotta sitten ohjasin koulullamme Turun kauppiksella opettajille lihaskuntotuntia ja tein siinä sivussa pari tuurausta yliopistoliikunnalla, mutta en innostunut ohjaamisesta sen enempää vaan halusin itse olla vielä asiakaspuolella. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että olisi aika siirtyä ohjaajapuolelle. Kävin sitten kesän alussa juttusilla yo-liikuntasuunnittelijan kanssa, ja sain oman body-tunnin syksyn lukkariin! Tiukat 75 minuuttia armotonta lihaskuntoharjoittelua siis luvassa ;)

YO-liikunnan hyvä ja samalla myös huono puoli on se, että ohjaaja suunnittelee itse tuntinsa. Hyvä puoli on se, että saa valita itse musiikit sekä mitä tunneilla tehdään. Huono puoli on se, että tosiaan joutuu miettimään tunnin rakenteen alusta loppuun, mikä on työlästä. Helpompaa olisi, jos Les Mills -tyyliin opettelisi jonkun muun suunniteleman tunnin ulkoa, eikä tarvitsisi itse keksiä liikkeitä ja musiikkeja. Onneksi lihaskuntotunnin rakenne on suhteellisen helppo ja toistettava: lämmittely, jalat, rinta, selkä, kädet, vatsat ja venyt. Ja nyt voin tosiaan itse valita kaikki mun lempparibiisit tunnille!

Tässä hyviä treenibiisejä, joita aion käyttää tunnilla. Mun mielestä treenimusiikin tulee olla vauhdikasta, jotta treeniin saa hyvän pumpin päälle. En malta odottaa, että syyskuussa pääsen kokeilemaan tätä ohjelmaa! Toivottavasti myös tunnillakävijät tulee olemaan yhtä innoissaan kuin minä tästä ohjelmasta ja näistä biiseistä.

Lämppä
 
Lämppä tangon kanssa
 
Kyykky
 
Rinta
 
Selkä (tangolla)
 
Ojentaja
 
Hauis
 
Askelkyykky
 
Olat
 
Vatsat
 
Selät + punnerrukset
 
Lankkuhaaste
 
Venyttelyt

Tällainen Body'75 -tunti on tiedossa syksyllä! Normaalista pumppitunnista poiketen ajattelin liittää tunnin loppuun Jenkeissä paljon käytössä olleen lankkuhaasteen, eli rankan treenin jälkeen vahvistetaan syviä keskivartalolihaksia lankulla. Mitä mieltä olette näistä biiseistä ja ohjelman rakenteesta? :)

-Aksenia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti